Planet|B illustraties
Planet|B illustraties
65DB1F48-58F8-4677-8A6C-A07AF2434476.jpeg

Dieren

ik teken graag dieren in hun natuurlijke omgeving. vooral bedreigde diersoorten geef ik graag extra aandacht. De dierentekeningen maak ik met zwarte inkt en aquarelverf op papier, of alleen met zwarte inkt. Ik teken ook regelmatig dieren in opdracht. Niets is fijner dan mensen blij te maken met een tekening van hun beste vriend.

Prints van mijn tekeningen zijn te koop op ETSY. Ik bied de prints aan voor een vriendelijke prijs zodat mijn werk voor iedereen toegankelijk is. Originelen zijn uiteraard ook te koop. Neem contact met mij op als je interesse hebt in een origineel werk.

De miereneter, met uitsterven bedreigd. Zwarte inkt en aquarelverf op papier.

Het gordeldier , met uitsterven bedreigd. Zwarte inkt en aquarelverf op papier.

De luiaard, met uitsterven bedreigd. Zwarte inkt en aquarelverf op papier.

Spitsmuizen. Vlnr: een jonge Rosse Springspitsmuis, een Kaapse Olifantspitsmuis en de gewone Bosspitsmuis. De eerste twee leven in Afrika en hebben van de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN de beschermingsstatus gekregen. De bosspitsmuis, komt wijdverspreid voor in Europa en is dus geen beschermde diersoort. Wat niet wegneemt dat we zuinig moeten zijn op hun leefomgeving. Alle muizen zijn getekend met zwarte inkt op papier.

Dit is Tula, de hond van mijn zus. Toen Tula ziek was mocht ik een portret van haar maken. Helaas is Tula inmiddels overleden, dus ik ben heel blij dat ik haar nog mocht vereeuwigen.

Wat geef je je vrouw als huwelijkscadeau? En portret van jullie beste vriend natuurlijk. Ik mocht de voorkant en achterkant van Stoffel tekenen en heb dat met veel plezier gedaan.

Ik teken dieren altijd naar foto’s. De opdrachtgever gaf mij twee foto’s van Stoffel waar deze twee tekeningen uit zijn ontstaan. Ze zijn gemaakt met zwarte inkt op papier.

Vogels verdienen ook een plek in mijn portfolio. De merel en de spreeuw zijn mijn favoriete huis-tuin-en-keuken-vogels en de ijsvogel is mijn favoriete exoot. De merel en de spreeuw heb ik getekend met zwarte inkt op paper, de ijsvogel heb ik gemaakt met zwarte inkt en aquarelverf op papier.

Voor Valentijnsdag heb ik een aantal dierentekeningen bewerkt met hartjes. Niet alleen voor Valentijnsdag natuurlijk. Ze zijn ook leuk voor elke dag ♡

Als je je liefste zomaar een mooi cadeau wil geven, wat kies je dan? Natuurlijk een portret van de twee andere liefsten in huis. Ik heb Terra en Luna getekend met zwarte inkt op papier.

terra en luna aangepast.jpg

Ik had de eer om een herinnering aan het mooiste en liefste konijn Pertwee te tekenen. Zo fijn om iemand blij te maken met een portret van een overleden vriendje.