Planet|B illustraties
Planet|B illustraties
programma 72 dpi.jpeg

Programma

Met het programma Creatieve Stressreductie ervaar je in drie bijeenkomsten diepe ontspanning met behulp van creatieve technieken die leuk en laagdrempelig zijn voor ieder niveau. Je hoeft dus geen creatief persoon te zijn. En wat belangrijk is: het resultaat is ondergeschikt aan het proces! Het gaat niet om het resultaat van wat je maakt, maar om het spelen met inkt en verf om te ontspannen.

STRESS? AFGEMAT? AFGEPEIGERD? UITGEBLUST? AFGEDRAAID? AFGESLOOFD? UITGEVLOERD? UITGETELD? AFGELEEFD? AFGEBRAND? UITGEPUT? 

Ervaar duurzame diepe ontspanning met het programma

Creatieve Stressreductie

MET HET PROGRAMMA CREATIEVE STRESSREDUCTIE LEER JE (WEER) TE ONTSPANNEN MET EENVOUDIGE CREATIEVE TECHNIEKEN EN ONTSPANNINGSOEFENINGEN. MET DIRECT DUURZAAM RESULTAAT! GEEN ZWEVERIG GEDOE, MAAR EVEN EEN PAAR UUR FOCUSSEN OP HET CREATIEVE PROCES EN JE BREIN WAT RUST GUNNEN.  

PROGRAMMA CREATIEVE STRESSREDUCTIE

creatieve stress reductie.jpg

Als ervaringsdeskundige van burn outs (ik heb er drie gehad) weet ik hoe moeilijk het soms is om te ontspannen in het stressvolle dagelijks leven. Mijn creativiteit heeft mij enorm geholpen in mijn herstel. Deze duurzame stressreductie gun ik jou ook!

Met het programma Creatieve Stressreductie ervaar je in een serie van drie bijeenkomsten diepe ontspanning met behulp van een aantal creatieve technieken die leuk en laagdrempelig zijn voor ieder niveau. Je hoeft dus niet een creatief persoon te zijn, goed te kunnen tekenen of schilderen. En wat vooral belangrijk is: het resultaat is ondergeschikt aan het proces! Stress is vaak het gevolg van perfectionisme, (te) hoge verwachtingen en resultaatgerichtheid. In het programma Creatieve Stressreductie gaat het niet om het resultaat van wat je maakt, maar om een andere focus. De beleving van het creëren en het spelen met de materialen. Dus:

 • Je leert op een ontspannen manier werken met verschillende materialen zoals Oost Indische inkt, aquarelverf en acrylverf

 • Je leert verrassende creatieve technieken die je ook makkelijk thuis kan doen

 • Je krijgt volledige sets materialen mee naar huis om de creatieve ontspanning thuis voort te zetten

 • Je leert loslaten en je niet te richten op het resultaat

 • Je ontmoet mensen met hetzelfde stressniveau om ervaringen mee te delen

 • Je leert een makkelijke manier om (weer) te ontspannen. Op een andere manier dan die je al kent

 • Je leert ontspanningsoefeningen specifiek gericht op stressreductie die makkelijk zijn toe te passen in het dagelijks leven

 • Je leert de ontspanning voor langere tijd vast te houden

 • Je krijgt informatie over de werking van stress en ontspanning op de hersenen en het lichaam

 • Je krijgt tips en tricks voor een gezondere leefstijl om stress duurzaam te reduceren

 • Je krijgt onbeperkt koffie, thee en (gezonde) snacks :)

BEGELEIDING

Op mijn manier begeleid ik je in het (opnieuw) vinden van ontspanning. Op rustige wijze met compassie, maar wel met enthousiasme en flinke dosis humor. Want het is soms al zwaar genoeg. Let wel, ik ben geen coach en ik ben ook geen therapeut! Ik ben een tekenaar/illustrator met heel veel ervaring in het omgaan met stress. De voornaamste reden van mijn burn outs was dat ik nooit het werk deed wat ik werkelijk wilde. Ik volgde mijn hart niet. Inmiddels doe ik dat wel; als tekenaar, workshopbegeleider en ontwikkelaar van dit programma Creatieve Stressreductie. En één ding weet ik nu heel goed: creativiteit werkt helend bij stress en uitputting. Dit is ook wetenschappelijk aangetoond en ik gun jou dit ook!

Meedoen?

Leef je al te lang onder druk en ben je toe aan diepe ontspanning op een manier die je nog niet kent? Meld je dan hier aan voor het programma. Binnen 24 uur neem ik contact met je op en geef ik je alle informatie en voorwaarden voor deelname.