Planet|B illustraties
Planet|B illustraties
duurzaam ontspannen 72 dpi.jpeg

Ontspannen

burn out, burnout vermoeidheid, uitgeput zijn, door moeten gaan, moeten presteren

duurzaam ONTSPANNEN

Als ervaringsdeskundige van burn outs (Ik heb er drie gehad) weet ik hoe moeilijk het soms is om te ontspannen in het stressvolle dagelijks leven. Mijn creativiteit heeft mij enorm geholpen in mijn herstel. De duurzame stressreductie die ik hieruit haalde gun ik jou ook. Daarom heb ik dit programma ontwikkeld, om diepe ontspanning te beleven met creatieve technieken. Met direct duurzaam ontspannen resultaat!

Met het programma Creatieve Stressreductie leer je eenvoudige creatieve technieken met inkt, verf en andere materialen. Je bent in het hier en nu bezig met de werking van de materialen en je hoofd is even stil. Gecombineerd met gerichte ontspanningsoefeningen ervaar je diepe ontspanning en ruimte in je hoofd. Niet alleen voor dat moment, maar voor langere tijd!

Ontspannen mensen zijn gelukkiger. Als je ontspannen en gelukkig bent, ben je een prettiger mens voor jezelf en je omgeving. Op die manier ben je ook beter in staat een bijdrage te leveren, op wat voor een manier dan ook, aan een betere wereld. Dat is mijn visie en mijn uiteindelijke doel; een prettiger en betere wereld met ontspannen en gelukkige mensen.

STRESS EN DE HERSENEN

Creativiteit huist in onze rechter hersenhelft. De kracht van de rechter hersenhelft is dat het nieuwe verbindingen kan leggen tussen verschillende onderdelen van al bestaande informatie en ervaringen. Bij een overactieve linker hersenhelft (daar waar het logisch nadenken plaatsvindt), ontstaat een remming op creativiteit. Op de lange duur veroorzaakt dat stress, met een verwrongen, verkrampte blik op de werkelijkheid als gevolg. Door middel van creativiteit stimuleer je de werking van de rechter hersenhelft en kunnen je hersenen informatie op een nieuwe manier inrichten. Dat geeft ruimte in je hoofd. Je gaat weer denken in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Het geeft je weer een open blik en ontspant.

ONTMOETING EN HERKENNING

Ook ontmoet je in de prettige rustige setting van mijn studio anderen met hetzelfde stressniveau als jij en kan je jouw ervaringen met betrekking tot jouw stressbeleving (en evt. angsten) delen met de andere deelnemers. Ontmoeting en herkenning in een veilige omgeving is een belangrijk onderdeel van het programma, want herkenning werkt namelijk ook ontspannend. Om overprikkeling te voorkomen en iedereen de aandacht te geven die hij/zij verdient, werk ik in groepen van maximaal 4 deelnemers.

Leef je al te lang onder druk en ben je toe aan diepe ontspanning op een manier die je nog niet kent? Meld je dan hier aan voor het programma. Binnen 24 uur neem ik contact met je op en geef ik je alle informatie, data en voorwaarden voor deelname.